ثبت اختراع «دیوار آبی ترومب ترکیبی با قابلیت استفاده در فصول مختلف» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

۲۰ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۸:۱۸ کد : ۲۳۳ اخبار تصویری

اختراع روزبه عربی عضو هیأت علمی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین و بهزاد صفائی عضو باشگاه پژوهشگران واحد خمین با عنوان « دیوار آبی ترومب ترکیبی با قابلیت استفاده در فصول مختلف » بنام این دانشگاه در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسید. با توجه به تاکیدات ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی جناب آقای دکتر میرزاده و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جناب آقای دکتر واشقانی فراهانی در خصوص ثبت اختراعات، این اختراع به عنوان خروجی یک طرح دانشگاهی به ثبت رسید.

عربی در این خصوص به خبرنگار روابط عمومی واحد خمین گفت: دیوار آبی-ترومب ترکیبی با قابلیت استفاده در فصول مختلف برای رفع معایب دیوارهای مرسوم که یکی کاربرد در فصول گرم و دیگری بحث زیبایی ساختمان بود می باشد و نوآوری جدید سعی در رفع مشکل خنک‌کننده داخلی و گرما و همچنین بحث زیبایی دیواره نگه دارنده و ذخیره گرما را دارد. در این سیستم از مخازن آب استفاده شده است که علاوه بر زیبایی قابلیت چرخش را دارا می باشند و آب از طریق لوله های انتقال از سقف وارد مخازن می شوند و برای خروج آب نیز لوله‌هایی در کف تعبیه شده‌اند که آب را به خارج انتقال می دهد. مخازن مورد استفاده دارای جداره مشکی رنگ و جداره روشن می باشند. در فصول سرد مخازن در جهت جداره مشکی رنگ خود قرار گرفته و گرمای تابشی خورشید را جذب و در ساعات سرد از طریق جریان همرفتی و دریچه ورودی در بالای مخازن به داخل اتاق انتقال می‌دهد. در فصول گرم مخازن در جهت جداره روشن قرار گرفته و جذب تابش خورشید به حداقل رسیده و به علت قرار گرفتن جداره تیره در جهت داخل اتاق دمای داخلی جذب و از طریق دریچه خروجی در قسمت خارجی به بیرون انتقال می یابد.

این اولین بار در سطح استان مرکزی است که ثبت اختراع با مالکیت یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌گیرد.